Windows - Opgradering eller ren installation
Windows ren installation er bedst

Windows – Opgradering eller ren installation? Hvad er vores anbefaling ?

Vi anbefaler altid en ren installation.

Windows 10

Windows 10 virker til at være et godt system. Men det samme gjaldt Windows 8 i starten, trods nogle åbenlyse fejl. Men måske, det alligevel er en god idé at opgradere, mens Microsofts stadig tilbyder at migrere ”gratis”, det første år.

Windows 11

Vi oplever MANGE fejl ved opgraderinger, derfor er re-installation at anbefale.

Her er vores anbefalinger med windows – Opgradering eller ren installation:

  • Har du brug for at opgradere? Det bedste, der kan ske, er, at din computer stadig virker i Windows 10 – men det er ikke sikkert, at alt virker, hvis du opgraderer.
  • Har du Windows 7? Så opgrader IKKE!
  • Alle, der ikke har nogle programmer, de vil gemme eller kan re-installere – bør lave en REN installation, det er ALTID at fortrække!
  • Windows 10 til Windows 11 er let at opgradere, hvis du har den chip, man skal have. Ellers er der kun en re-installation, hvilket vi altid anbefaler.

Derudover

  • Private, der vil have det nyeste, bør opgradere 3 måneder efter udgivelsen
  • Private, der gerne vil vente lidt og være på den sikre side, bør opgradere 9 måneder efter udgivelsen
  • Erhverv: Husk – virker jeres systemer, kan det kun skabe problemer. Vent 1 år med at opgradere, re-installer helst.

Backup inden Windows – Opgradering eller ren installation

Selvfølgelig, altid husk at tage backup – ALTID!

Mine erfaringer med Windows 10 – forskelle og ligheder

En af de første gange, jeg opgraderede til Windows 10, var på 3 computere hjemme i privaten. En Windows 7 pro og to Windows 8 home.

Opgraderingen gik fint, men ikke helt uden problemer.

En af computerne havde opstartsproblemer, hvilket ikke blev rettet i opgraderingen. Derfor blev den blot re-installeret som ny.

Den anden havde problemer med paint.net og et par andre småting, så den re-installerede jeg også, selvom det ikke var nødvendigt.

Windows 10 virkede fint, men efter 20 minutter måtte jeg erkende, at jeg blev nødt til at installere Classic Shell, for at startmenuen blev den samme som i Windows 7 – så kørte det godt.

Microsoft har lavet flere små ændringer, men ikke det store. Windows 10 virker egentligt som en Windows 7 mikset op med lidt Windows 8 samt designet ”dark”. F.eks. kan du ikke selv vælge farvetema i installationen, som du kan i Windows 8.

Fejl

En fejl i mit system er også, at lommeregneren ikke virker. Den henviser til Windows Store, som heller ikke fungerer optimalt. Men det har den nu heller aldrig gjort i Windows 8…

Positivt overrasket var jeg, da samtlige drivere, også den fra nvidia, blev installeret med Windows, og printeren blev installeret uden problemer.

Den sidste computer, der blev opgraderet, virker perfekt. Alt er, som det skal være, hvilket jeg er virkelig imponeret over. Men jeg opdaterede også både drivere og programmer, inden jeg gik i gang.

4K opløsning

4K virker okay, men ikke lige så godt som lovet. Mange små elementer vises ikke korrekt – men det var det samme i Windows 8, så mon ikke det er noget, de arbejder visuelt med? Det håber jeg.

Efter installationen var der ikke længere en massiv mængde opdateringer. Det var helt nyt, for det skete ofte tidligere, så det kan du spare en del timer på.

Alt i alt er Windows 10 et godt gratis styresystem, men deres nye browser er desværre noget makværk. Vi bruger stadig, og har altid brugt, chrome browser.

 

Du kan ringe til os på 61303866 eller skrive til os på kontakt@hadstencomputer.dk.

Læs om windows historie og udvikling – klik her.

 

Læs også: Fejl “Tjenesten Tjenesten brugerprofil blev ikke logget på”, læs mere om denne fejl, klik her

Luk
Kurv (0)

Ingen varer i kurven. Ingen varer i kurven.