Beskyt dig mod malware
Beskyt dig mod malware

Kært barn mange navne, blot ikke i vores malware ordbog. Det er disse begreber, man gerne vil undgå.

Malware

Malware er en samlet betegnelse for alt det, som du kan få ind af skidt på din computer. Det er alt fra det lille sjove program, der blot vil drille dig, til det program, der opsnuser dine koder og dankortoplysninger. Det hedder ”ondsindet programkoder”.

Malware ordbog

Denne Malware ordbog indeholder de forskellige definitioner.

For at beskytte dig bedst muligt anbefaler vi: ESET Security sikkerhedsprogram.

Adware

Adware er forholdsvist uskadeligt. Det er et program, der viser reklamer og derved tjener penge. Desværre ses det oftest, at den slags programmer konflikter med f.eks. Netbank og andet, der bruger Java. Desuden er det ofte meget aggressive reklamer.

Computervirus

Et program, der spreder sig som en virus via computere – deraf navnet computervirus.

I dag spreder det sig typisk via mails og hjemmesider.

I dag kan du få antivirusprogrammer, der kan detektere virus og fjerne dem. Et antivirusprogram er dog ikke nok til at holde andre programmer ude. Her skal du bruge en komplet sikkerhedspakke som f.eks. ESET Security sikkerhedsprogram.

Dialer

I gamle dage ringede en dialer op til en dyr udenlandsk udbyder, og derved gav det en stor telefonregning. Det ses ikke rigtigt længere i dag.

Hoax

Betyder at lave sjov og ballade med folk, ved at jage en skræk i livet på dem.

Jokeware

I gamle dage var der nogle, som lavede en slags computervirus, der kun havde til formål at drille. F.eks. var der et program i dos, der afspillede 3 sange. Til hver sang havde man 3 valgmuligheder. Det truede med, at hvis man svarede forkert, slettede den alle dine data. Men det gjorde den ikke, og den opfordrede til kærlighed. Desuden var de svar, som blev præsenteret ikke rigtige. Det var en joke-virus.

Keylogger

En keylogger er en tastatur-logger, der gemmer de ting, du skriver i en log. Nogle optager alt og sender det videre til tredje part. Andre er mere gennemtænkte og kan selv gennemskue, hvornår du indtaster koder og dermed bruge dine koder, som programmøren lyster.

Makrovirus

En makrovirus spredes via dokumenter, som benytter makro. Når du sender et dokument, og du åbner det, hopper makrovirussen ind og lægger sig i dine andre dokumenter. De programmer henter oftest andre programmer ned, alt efter hvad deres mål er.

Orm

En orm kan sprede sig fra maskine til maskine, uden du kører eller installerer noget. Det er nok den mest farlige virus, fordi den f.eks. kan lægge sig på en hjemmeside eller som en inficeret reklame på en side. Den er primært blevet brugt til at hugge kontakter i dit mailprogram, men den kan bruges til meget mere og værre.

Ransomware

Den type programmer er meget oppe i tiden. Deres eneste formål er at tjene penge. En af de mest udbredte er ”polititen danmark”, som låser din bruger og fortæller, at du har ulovlige ting på din computer, og hvis ikke du betaler, kommer politiet. Betaler du de f.eks. 1.000 kr., får du IKKE låst din pc op. Til gengæld beder den så om 2.000 kr., for at du bliver slettet i det kriminelle register osv.

Spyware

Spyware bruges til at spionere på din adfærd og sende informationerne til programmøren. Informationerne kan enten sælges eller bruges til at vise målrettede reklamer til brugeren.

Trojansk hest

En trojansk hest virker som et godt eller harmløst program, men når først det er installeret, åbnes en bagdør, og hackerne kan installere, lige hvad de vil. Oftest bruger de den inficerede computer til at lave denial-of-service-angreb.

Spørgsmål til denne lille Malware ordbog ?

Kontakte os på 61303866 eller kontakt@hadstencomputer.dk

Luk
Kurv (0)

Ingen varer i kurven. Ingen varer i kurven.