En ny kriminalitetsform har udviklet sig, så den i dag også rammer danske numre og dansktalende folk.

telefon scam
Pas på telefon scam

Tidligere var det engelsktalende folk fra Indien, der ringede. Nu får de i stedet dig til ringe til numre, hvor du får fat i dansktalende kriminelle.

Vores erfaring med telefon scam

En kunde kom en dag ind i butikken, hvor selve Edge (tidligere Internet Explorer) var låst med en besked om, at du er inficeret, og derfor skal du ringe på nummer xx 73 32 64.

Vi fjernede låsekoden, som ikke havde noget med sagen at gøre, og der var hverken virus eller malware på computeren – ud over ASK.

Først ringede vi til nummeret fra et hemmeligt nummer ved at taste #34# (hvis du er på fastnet *34*). Det gav meldingen optaget. Ringer du derimod ikke fra skjult nummer, så virker nummeret. En dansksproget stemme sagde: “Velkommen til amitech 365, vent venligst”.

Meld det til politiet

Et hurtigt opslag på nettet viste, at nummeret ikke er registreret, så vi tog til politiet. De slog det op i deres register, her var der heller ingen, der kendte nummeret.

Efter en gennemgang viser det sig at dette er et fupfirma.

En person skriver om disse svindlere: “De ville have mig til at købe et program til 1.800 kr. samt løbende abonnement.” Det er et ringe sikkerhedsprogram til ingen penge de sælger. For nogle er dette gode sælgere, for os, folk der snyder andre intetanende folk.

Derfor – pas på svindlerne.

Hvis du får en lignende besked, så kan du læse mere her om, hvordan du selv kan slå ukendte numre op.

De er ubehagelige

Svindlerne bliver mere nærgående og ubehagelige. Det bedste, du kan gøre, er at snakke lidt og spille med uden at gøre noget. Så spilder du deres tid, så de får mindre ud af det.

Spørgsmål ? Så  kan du altid kontakte os på 61303866 eller kontakt@hadstencomputer.dk

 

Vælg det rigtige sikkerhedsprogramklik her for at læse mere.

De kan installere spywarelæs mere her om spyware

Dyrt sikkerhedsprogram? – Læs mere here

Luk
Kurv (0)

Ingen varer i kurven. Ingen varer i kurven.