Er din mail er blevet hacket? Er din mail og dit kodeord sikkert? Det er det måske, såfremt din mail ikke er hacket! Men hvordan tjekker du, om din e-mail, bruger eller kode er hacket?

Adgangskode
Brug sikker adgangskode

Du kan starte med at tjekke på siden her: https://haveibeenpwned.com/ Her kan du se, om din mail og kodeord er hacket, og hvornår det i så fald skete.

Hvad kan du gøre for at forebygge at blive hacket?

Keylogger?

Hvis der ligger en Keylogger på din computer, dvs. et program der optager alle dine koder og brugernavne, skal du have fjernet det – hurtigst muligt. Så kør en scanning med ESET Security sikkerhedsprogram., inden du gør andet.

  • Brug forskellige koder til dine forskellige konti. Det kan være svært at holde styr på, men det gør det også sværere for hackerne. Hvis du er blevet hacket, skal du lave din(e) koder om med det samme og evt. tilføje 2-trins verifikation for at gøre din mail mere sikker.
  • Brug samme kode til sider, der ikke er vigtige og ikke gemmer dankortoplysninger. De kan godt være ens, for her er det ikke så interessant for hackerne at komme ind.
  • Brug en stærk, længere kode og forskellige koder til alle andre sider. En god kode kan f.eks. være: MinBilErGul. Koderne behøver ikke være komplicerede for at være sikre. Men selvfølgelig skal du overholde de krav websitet stiller (f.eks. store bogstaver, små bogstaver, tal mv.).
  • Brug 2-trins-sikring til f.eks. Gmail, Hotmail og andre steder, hvor du kan påkræve en SMS kode, for at man kan logge ind.
  • Lav nye koder nu, så er du sikret.

Brug for hjælp?

Du kan altid kontakte os på 61303866 eller kontakt@hadstencomputer.dk

 

Du kan blive hacket via spywarelæs mere om spyware, klik her

Luk
Kurv (0)

Ingen varer i kurven. Ingen varer i kurven.