Hvad er Wi-fi 6 ?

Wi-fi 6 den nye standard for Wi-fi

WI-fi 6
Wi-fi 6 trødløs signal

Wi-fi 6 er den nye standard inden for trådløst internet, der blev tilgængelige i 2019. Der er nogle

forbedringer, men generelt er det ikke noget almindelige forbrugere vil lægge mærker til.

802.11ax

Den nye standard er, groft formuleret generelt ca. 30% hurtigere og betegnes teknisk ikke som wi-fi 6, men 802.11ax. Men dette kan folk ikke huske, så man kalder det i stedet Wi-fi 6.

Det er mere en opgradering af wi-fi 5

Vi læser mange steder hvordan wi-fi 6 køres op til det helt store, men i vores øjne er det blot en almindelig opgradering fra wi-fi 5. De steder ud hvor der er mange enheder til gavn, på da der er mere båndbredde, hvis internet linjen også er til det. Hvad skal man teoretisk med wi-fi netværk der er hurtigere end sin 300mbit eller 1000mbit linje?

Det mange test skriver er du kan hente store spil hurtigere…. men hvor tit hente man et stort spil på 200GB?

Stabilitet ikke for ældre enheder

Der hvor det bliver interessant er at stabiliteten er større, men omvendt erfare vi så med ældre wi-fi netkort at de kan have svært ved at koble på wi-fi 6 netværk, men det er hurtigt løst med en USB wi-fi kort, men stadigvæk en ting man skal huske.

50 brugere på wi-fi netværket

Wi-fi 6 kan have flere enheder tilknyttet, men bruger man ubitu pro før wi-fi kørte den stabilt med 50+ brugere, men den nye standard opgraderes den til 200+ brugere. Vi tænker dog ikke kun det er grundet wi-fi 6, men hvor mange husstande har brug for mere end 50+ ?

Ingen tænker man, men det løber alligevel op. 6 personer. Hver med 3 enheder, fx iPad, iPhone, ps5, Xbox, tv, tv-boks, Chromecast, diverse hårde hvidevare. SÅ kan det gå hurtigt, og har man så gæster nærmer man sig et godt antal. Derfor er det godt at kunne tage fx. 200 enheder, så ved man der er et godt flow. Men hvis man har intelligent hjem, stikkontakter, lys osv. Så kommer man hurtigt tæt på de 50 i en større familie.

Spare strøm

Der er strøm at spare, og det er en god ting hvis vi tænker der er 2.5 millioner routere i dk der til sammen måske har 15 millioner enheder tilkoblet. Hvis hver enhed så spare mellem 1-5 % strøm er det en pæn gevinst. Antallet er blot et illustrerende bud og tænk på hvis man tager hele verden.

2.4 GHz og 5GHz

Det nye man ser er også spændene. For 2.4 GHz er den stærkeste, men også det med mindst hastighed, hvor 5GHz er hurtigt men ikke stærkt samlinget med 2.4GHz, kan mange routere skubbe enheder rundt imellem de 2 frekvenser. Så hvis du kommer ud hvor 5GHz har svært ved at nå, skifter routeren dig over på 2.4GHz. Det er smart.

Imens glæder vi os så til det nye Wi-fi 6e

Imens glæder vi os så til den nye standard er på vej. Det leder tankerne hen på netværkskablerne, kaldet RJ45, hvor der også er cat6 og cat6e.

Blev du klogere?

Vi håber denne forklaring gjorde dig klogere på Wi-fi 6. Det er en dejlig opgradering, specielt hvis man er gamer vil der være kortere latency, men en rigtig gamer, gamer ikke på wi-fi.

Vi syntes det er lidt hyped

Vi syntes wi-fi 6 er hyped, men omvendt med alt den teknologi i vores hjem så er det et fremtidigt krav. Så kan vi tænke hvor skræmmende det er at vi har alt online når cyberkriminalitet stiger.

Se vores udvalg af routere i webshoppen – klik her

Luk
Kurv (0)

Ingen varer i kurven. Ingen varer i kurven.